..

Pages

Followers

Saturday, February 16, 2013

Cinta itu buta @ buta itu cinta

Cinta hadir dalam hati yg kesepian
Kenapa layanan menjad hiburan?
Kerana indah itu nikmat anugerah ilahi
Hati terusik emosi terganggu
Sebab pmikiran melayang cinta
Kerana ALLAH
jiwe menuju,cinta manusia menjad tanda
Allah yg berkuasa membuka hati
Senjata cinta,harapan dan doa
Tadahan tangan alat peperangan
Niat medan peperangan
Ikhlas ikhlas ikhlas

Kenangan dalam kenangan

Kite selalu ingat akan kisah-kisah dahulu,tap sedarkah kite kisah sekarang akan jad dahulu pabila masa berlalu,jad corakkan hidup kte dgn kenangan yang indah-indah,cheer up my frenz...;-)

Friday, January 20, 2012

nak try ke tak nak?

dunia sekarang banyak ragamnya...yang dihiasi dengan permainan dunia yang kotor atau jernih..kenapa saya katakan kotor dahulu??sebabnya..kite pada hakikatnya lebih memilih keseronokan dunia yang berkiblatkan kekotoran...andai kata kamu berfikir sejenak sejauh manakah kite meneliti dunia kita?diri kita?pencapaian kita?cita-cita kita?umur kita?bad ending atau happy ending?semestinya keinginan ke arah yang bersih hatta memilih calon isteri sekalipun.




hala tuju?destinasi hidup?gambaran hidup?itu kite harus rancang dari sekarang...dan sentiasa lah berdoa dimurah kan rezeki dalam segala hal..kerana rezeki Allahi ini luas..andai kamu meminta 20 juta sekali pun dalam doa,ingatlah sesungguhnye disisi Allah nilai itu amatlah kecil...jadi teruskan berdoa jangan putus asa...kerana doa itu penghubung rahmah....




sedikit coretan dan pemikiran sebagai mahasiswa atau pemuda kepada sahabat sebaya dan sezaman...sebarang perkongsian amatlah dialukan...

Saturday, December 3, 2011

fesyen jam vintage(calculator watch)

dari segi fesyen jam,ramai orang sekarang memilih jam yang mengunaakn nadi serta colourful display gshock..ini kerana perubahan fesyen dan kemampuan masing-masing memilihnye,kalu perasan jam colourful display yang original ade dijual kat kedai casio,tapi ramai lebey memilih kat pasar malam kerana replikanye sebijik same.cume harganye spesel cikit..hehe..aku kat cini bukan bincang pasal jam gshock ni,tapi pasal jam vintage yang agak dilupakan oleh masyrkat sekarang...





ini jam aku pakai sekarang,jam ini paling baru atau latest casio calculator,tapi jam ni simple,tak seperti jam data bank yang lebey bnyk function disamping calculator..













nak tahu lebey lanjut..google la ek..^_^

Tuesday, November 15, 2011

promotion foot page

Tahukah anda dengan pencemaran, permakanan dan cara hidup anda sekarang menyebabkan kandungan toksin yang merbahaya telah meningkat di dalam badan anda. Rawatan traditional di Asia sering mengaitkan bahawa kebanyakan bahagian di tapak kaki adalah berkaitan terus dengan organ-organ penting di dalam badan.


Pelekat kaki untuk detox yang berkesan, selamat dan mudah di gunakan diperbuat daripada bahan semulajadi Wood Vinegar & Bamboo Vinegar.


Tampalkan pada kaki sebelum tidur untuk proses menyahtoksid dan baik pulih badan menjadi lancar.


Apa fungsi Foot Detox ni?


Fungsi Foot Detox:-
1.Membuang toksin dalam badan, air berlebihan & cegah bau kaki
2.Membuat badan menjadi lebih bertenaga
3.Mengurangkan allergik, sakit sendi
4.Mengurangkan sakit kepala, migrain atau tekanan kerja
5.Menormalkan tekanan dan aliran darah
6.Menguatkan immune badan
7.Melegakan sakit tumit & tapak kaki
8.Mengurangkan sembelit, kembung perut
9.Membantu masalah jerawat/resdung
10.Mengurangkan diabetes, Kegemukan
11.Mengatasi masalah sukar tidur
12.Berpanjangan penggunaan ubat
13.Bekerja dengan bahan kimia seperti cat,larutan pembersih dll.
14.Menyegarkan ketika bagun dari tidur
15.Mengurangkan sakit ghout,sendi, juga untuk perut


lain-lain


- Badan menjadi lebih segar dan bertenaga
- Mengurangkan alergik
- Meningkatkan kadar metabolisma dalam badan
- Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi
- Mengurangkan sakit sendi
- Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Melancarkan perjalanan darah
- Mendapatkan tidur yang lena
- Boleh mengurangkan berat badan
- Mengurangkan bau kaki


50 pcs - RM50 (RM6 courier semenanjung, RM8 Sabah/Sarawak)
100 pcs - RM80 (RM8 courier semenanjung, RM10 Sabah/Sarawak)
300 pcs - RM190 (RM20 courier semenanjung, RM25 Sabah/Sarawak)


harga murah tunggu ape lagi,jom pakat beli,untuk kesihatan kite pada masa hadapan..jangan lepaskan peluang!!
sementra stok masih ada!!








Untuk tempahan, sila berhubung dengan:


Tel:0145280098(wan) @PM ke fb ir kutmus





Wednesday, November 2, 2011

dunia 2 alam

alam ini sangat lumrah dengan medan kehidupan...mungkin korang pikir aku nak bercerita alam nyata dan alam ghaib..ade gak hasrat nak cerita..tapi lain kali la...sini aku nak cerita 2 alam di alam nyata..iaitu alam darat dan alam air..aku ngat sain2 aku ade g bercuti,kire melancong gak la..tapi lame da..x sempat nak tulis kat cini..kami pergi lata tembakah diterengganu..memang bez..kebetulan ade member aku sorang ade terbawa kamera dua alam ni...ni dia...kamera digital tx10 waterproof..nak thu lebih lanjut tekan je kamera 2...ni pic..layan..zass..





















kagum kan??haha..

selamat balik ke kampung halaman

kepada sahabat2 selamat balik kekampung sempena cuti midsem serta cuti raya haji aidil adha....semoga selamat sampai dan bergembira bersma keluarga...kepada yang ada adik kecil,aku syorkan korang belilah apa2 hadiah ke untuk dapatkan lebih kasih sayang dari adik kecil korang..macam angrybird ke..benda 2 pun sekarang da femes giler!!banyakkan doa kepada Allah supaya rahmat sentiasa melimpahi kite dalam perjalanan nanti..tiket aku pada hari ni..naik di utm,ditasik,bas no7,pukul 6 petang..tak thu la sampai bile d kelantan..mungkin waktu pagi yang time tu sume family aku kusyuk tido..apepun SELAMAT PULANG KE KAMPUNG HALAMAN!!!=)


ni gamabr adik bongsu aku..rindunyer nak jumpe dia..






............
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget